Allmäna villkor

Om Nobilis musca bifirma till Black by Blue AB

Företaget har sitt säte i Landskrona. Företagets postadress är Koriandergatan 46, 261 61 Landskrona.

 

Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett e-postmeddelande till info@nobilismusca.com med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

 

Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.

 

Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@nobilismusca.com.

Leverans

Normalt levereras din beställning inom 5-9 arbetsdagar.

 

Vi levererar för närvarande enbart inom Sverige. Vid frågor så ber vi dig att kontakta oss.

 

Vi erbjuder fri frakt vid köp över 800 kr. Vid lägre ordervärde tillkommer enhetsfrakt på 69 kr.

 

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss via e-post till : info@nobilismusca.com.

 Skadat paket eller innehåll

Det är viktigt att du kontrollerar paketet när du hämtar ut det och anmäler en transportskada direkt till transportföretaget.

 Ej uthämtat paket

Beställning som är levererad med postpaket och ej utlöst inom 14 dagar returneras till oss. För icke utlösta/uthämtade paket debiterar vi en hanteringskostnad på 250 kr.

 

Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och är inklusive 25% moms.

 

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Betalning

Som kund är du medveten om och accepterar att genomförandet av ett köp på vår webbsida innebär ett betalningsansvar. Du betalar snabbt och enkelt med kortbetalning.

Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. 

 

 Vid nyttjande av din ångerrätt

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@nobilismusca.com. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returen gäller framgå klart och tydligt.

 

Du bör omedelbart och senast inom lagstiftade 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.

 

Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.

 

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

 Återbetalning vid retur

Återbetalning till dig sker på samma sätt som betalningen vid köpet.

Reklamation och klagomål

Vi kontrollerar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

Du måste alltid kontakta oss på info@nobilismusca.com för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts. 
 

 Hur går du tillväga vid reklamation?

Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras till info@nobilismusca.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.

 

Om vi inte lyckas att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, för mer information se deras hemsida.

Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

 

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

 

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

Personuppgifter och cookies

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen och använder cookies på vår webbplats, se vår sekretesspolicy.

Ändringar i de Allmäna villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.